„Környezettudatos életmód, amire törekednünk kell.” Hallatszik szinte mindenhonnan, és annak ellenére, hogy ez így igaz, eléggé elcsépelt szlogenné vált.

Nem hiszem, hogy egészséges lelkületű emberek, magukra, környezetükre valamit is adó emberek, szemétdombon szeretnek, szemétdombon akarnak élni.

Nagyon sokan vagyunk, akik ha nem is tudatosan, de ösztönösen védjük környezetünket, ez mégis kevés.

Napi vásárlásaink során, óhatatlanul sok szemetet is megveszünk, csomagoló anyagot, ami eleve már szemétbe kerül, szükségtelen dolgokat, amiktől úgy mond elcsábultunk, reklám anyagokat, szórólapokat, mondván lehet benne érdekes is.

Ezeknek az anyagoknak jó része felhasználható még, persze nem „rendeltetésszerűen”, és éppen ez a lényeg.

Valamiből, valamit.

Itt igaz csak igazán a mondás, „Az anyag nem vész el, csak átalakul.”

Mikor gyermekeim azt a feladatot kapták az iskolába, alkossanak valamit, PET palackból, műanyag, papírdobozokból, ötlet indítónak kerestem volna magyar nyelvű honlapokat. Nem igazán találtam ilyen oldalt.

Külföldön nagy divatja van az újrahasznosított termékek, tárgyak készítésének. Hazánkban még nem divat, otthon újrahasznosítani a felesleges dolgokat.

Ehhez szeretnék segítséget nyújtani, mert ez egy élő bolygó, és élni is akar.

Ítt bemutatott tárgyak nagy részét külföldi oldalon láttam, de itthon is elkészíthetőek

„ A Föld, nem a miénk, csak unokáinktól kaptuk kölcsön.”

2009. augusztus 23., vasárnap

Ceruza tartó tejes dobozból


A tejes dobozt a kívánt magasságra levágtam kék papírral beborítottam. Ragasztó stiftet használtam mert az nem áztatja el a papírt és így nem üt át a ragasztás. A bohóc arc kialakításához én dekorgumival alakítottam ki, de akár karton papírból is meg lehet csinálni. Az orra egy palack kupak, a haját színes fonalból csináltam két pompont. A ragasztásokhoz itt már pillanat ragasztót használtam, de folyékony ragasztóval is lehet dolgozni csak akkor sokkal lassabb a száradás.
Ha akarjuk mielőtt a haját ráragasztanánk még lakkal le lehet fújni és így tartósabbá tehetjük.

Nincsenek megjegyzések: