„Környezettudatos életmód, amire törekednünk kell.” Hallatszik szinte mindenhonnan, és annak ellenére, hogy ez így igaz, eléggé elcsépelt szlogenné vált.

Nem hiszem, hogy egészséges lelkületű emberek, magukra, környezetükre valamit is adó emberek, szemétdombon szeretnek, szemétdombon akarnak élni.

Nagyon sokan vagyunk, akik ha nem is tudatosan, de ösztönösen védjük környezetünket, ez mégis kevés.

Napi vásárlásaink során, óhatatlanul sok szemetet is megveszünk, csomagoló anyagot, ami eleve már szemétbe kerül, szükségtelen dolgokat, amiktől úgy mond elcsábultunk, reklám anyagokat, szórólapokat, mondván lehet benne érdekes is.

Ezeknek az anyagoknak jó része felhasználható még, persze nem „rendeltetésszerűen”, és éppen ez a lényeg.

Valamiből, valamit.

Itt igaz csak igazán a mondás, „Az anyag nem vész el, csak átalakul.”

Mikor gyermekeim azt a feladatot kapták az iskolába, alkossanak valamit, PET palackból, műanyag, papírdobozokból, ötlet indítónak kerestem volna magyar nyelvű honlapokat. Nem igazán találtam ilyen oldalt.

Külföldön nagy divatja van az újrahasznosított termékek, tárgyak készítésének. Hazánkban még nem divat, otthon újrahasznosítani a felesleges dolgokat.

Ehhez szeretnék segítséget nyújtani, mert ez egy élő bolygó, és élni is akar.

Ítt bemutatott tárgyak nagy részét külföldi oldalon láttam, de itthon is elkészíthetőek

„ A Föld, nem a miénk, csak unokáinktól kaptuk kölcsön.”

2009. augusztus 25., kedd

Kincses ládika

Ezt a képet láttam a neten. Ezek jégkrémes pálcikák, mi nem szoktuk eldobni mert párom szerint jó modellező anyag. :-) Sajnos most nálunk nem volt itthon elegendő mennyiség, de mivel nem hagyott nyugodni a gondolat így spatulából készítettem el. Persze ez sem volt itthon, de a patikában 325 Ft- ért lehet 100 db kapni :-)
Aztán egy kis faanyag, kevéske szalag egy gomb és ragasztó.
Pillanatok alatt elkészült ez a kis kincsesládika.
Ragasztónak pillanat ragasztót használtam, és mielőtt a szalagot ráragasztottam volna lakkal két rétegben lefújtam.

1 megjegyzés:

fomoraes írta...

Andrea..que lindos trabalhos, este mini baú ficou show de bola..parabéns. Pena que não sei como traduzir, mas só vendo já dá pra ter uma idéia..mil bjus